figure
Klantenservice
figure
Containers
Klantenservice
figure
Accessoires
Klantenservice
Modificaties
Klantenservice

Sedna levert containers voor daklozenopvang

Containers zijn multi-inzetbaar. Dat blijkt maar weer eens uit de mooie samenwerking tussen Sedna en Andre Weijers GWW, waarbij we met de plaatsing van verschillende typen containers in de gemeente Nijmegen een waardevolle bijdrage leveren aan de daklozenopvang in die plaats. Een bijzonder project waar we bijzonder trots op zijn. In dit blog lees je meer over het project en welke functie containers nog meer kunnen hebben dan alleen transport of opslag.

Accommodatie containers voor warm, comfortabel onderdak

De gemeente Nijmegen zet zich al jarenlang in voor het welzijn van daklozen binnen haar gemeentegrenzen. Om de kwaliteit van de daklozenopvang verder te verbeteren heeft Andre Weijers GWW, in opdracht van de gemeente, ons in april 2021 gevraagd mee te denken bij het inrichten van faciliteiten die voor warm onderdak zorgen tijdens de koude wintermaanden. Samen met betrokkenen vanuit Andre Weijers GWW hebben we de aangewezen opvanglocatie in kaart gebracht en afgestemd aan welke voorwaarden de faciliteiten moeten voldoen voor een volwaardige, kwalitatieve opvang van daklozen. Sedna heeft hiervoor containers voor daklozenopvang ingezet.

Het resultaat? Plaatsing van 15 accommodatie containers, 3 sanitair containers en 2 beveiliging containers. De accommodatie containers voor daklozenopvang hebben we zo ingericht dat ze ruimschoots voldoen aan de basisbehoeften van iedereen die er gebruik van maakt. Dat betekent dat de geplaatste containers in eerste instantie zorgen voor onderdak, een absolute noodzaak wanneer het buiten guur en koud is. De containers voorzien ook in een tijdelijke slaapplek, met de ingebouwde verwarming is de temperatuur in de container aangenaam en de basisinrichting maakt de accommodatie containers ook een plek waar de daklozen écht even goed tot rust kunnen komen.

Sanitair containers voor persoonlijke hygiëne

Persoonlijke hygiëne is belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor een bepaald gevoel van eigenwaarde. Daarom is er met de drie geplaatste sanitair containers voldoende gelegenheid voor de daklozen om te douchen en gedurende de dag gebruik te maken van de beschikbare sanitaire voorzieningen, zoals urinoirs, toiletten en wasbakken. De sanitair containers zijn zo ingericht dat de privacy van de gebruikers gewaarborgd is en ze echt even een moment voor zichzelf hebben voor het op orde brengen van hun persoonlijke zorg. 

Daklozen zijn gewend hun persoonlijke bezittingen te allen tijde dicht bij zich te houden, omdat het vaak het enige is wat ze nog hebben. Om ze daarin te ontzorgen, zijn er bij de opvanglocatie twee beveiliging containers geplaatst, zodat er permanent toezicht is. De daklozen kunnen daardoor met een gerust gevoel hun spullen op hun slaapplek achter te laten en ze kunnen altijd even weg van de opvanglocatie zonder bang te zijn dat er iets met hun persoonlijke eigendommen gebeurt.

Wil je meer weten over onze accommodatie containers? Bekijk ons aanbod op de site of neem contact met ons op wanneer je bezig bent met een project waarin containers uitkomst kunnen bieden. We gaan graag met je in gesprek!

Samenwerken aan nieuwe slimme oplossingen?

Neem contact op of bezoek ons kantoor.

Direct een offerte aanvragen?

hallo@sednacontainers.com 085 - 201 73 17
Klantenservice Sedna Containers
Whatsapp ons Bel ons