figure
Klantenservice
figure
Containers
Klantenservice
figure
Accessoires
Klantenservice
Modificaties
Klantenservice

Containers ideaal voor de circulaire economie

Vandaag is de Week van de Circulaire Economie begonnen. Ondernemers, onderwijs en overheid nemen de komende dagen professionals en starters mee in de mogelijkheden van circulair ondernemen. De belangrijkste succesverhalen worden breed gedeeld, zodat deze zoveel mogelijk navolging krijgen. Welke rol spelen containers in de circulaire economie? En wat doet Sedna om zo duurzaam mogelijk met containers om te gaan? Lees er meer over in dit blog.

Wat is circulair ondernemen?

Zo min mogelijk producten of diensten verloren laten gaan en zo lang mogelijk doen met wat je hebt. Deze gedachte vormt de basis van de circulaire economie. Bedrijven die onderdeel uitmaken van dit systeem streven ernaar hun product- of dienstenaanbod volledig circulair in te richten. Het doel hiervan is om te bouwen aan een duurzame economie waarin grondstoffen, onderdelen en eindproducten zoveel mogelijk kunnen worden hergebruikt. En dat er op termijn geen of in ieder geval zo weinig mogelijk afval ontstaat. De overbelasting van onze leefomgeving door onder meer global warming en de wereldwijde afvalproblematiek vergroten de urgentie om circulair ondernemen verder te omarmen. Bij Sedna containers doen we aan circulair ondernemen door te werken met gebruikte containers.

De circulaire eigenschappen van containers

Containers sluiten in meerdere opzichten volledig aan bij de kenmerken van een circulaire economie. Allereerst gaat een container, uiteraard afhankelijk van waar de container voor wordt gebruikt, gemiddeld twintig tot vijfentwintig jaar mee. Daarmee heeft een container per definitie een duurzaam karakter. Daarnaast zijn er aan het einde van de looptijd nog volop mogelijkheden om de container te hergebruiken. Zo kan de container uit elkaar worden gehaald en met een paar aanpassingen voor andere doeleinden worden toegepast, maar ook kunnen het overgebleven staal en hout los worden hergebruikt. Op deze manier wordt de levensduur van de container verlengd en vinden losse onderdelen of complete bewerkte containers hun weg weer naar nieuwe gebruikers.  

Gebruikte containers krijgen een tweede leven

Bedrijven weten vaak niet wat ze met hun oude, versleten containers aan moeten. Veel containers worden aan het einde van hun looptijd gewoon afgevoerd, zonder dat er over mogelijk hergebruik is nagedacht. Bij Sedna proberen we daarom altijd onze bestaande klanten te informeren over het feit dat we hun containers op aanvraag altijd bereid zijn terug te kopen en is het voor bedrijven die Sedna nog niet kennen goed te weten dat we deze service bieden.      

Waarvoor gebruiken we die oude containers dan nog eigenlijk? Waar tot een aantal jaren geleden de container puur en alleen nog voor transport werd ingezet, ontstaan er steeds meer creatieve ideeën om een container voor andere projecten te benutten. Denk aan het inrichten van een gebruikte container tot woonruimte of (tijdelijk) kantoor. Daarnaast worden oude containers steeds vaker omgebouwd tot pop-up store of mobiele bar. Vaak zijn er slechts enkele kleine aanpassingen nodig om de solide constructie te voorzien van deuren, ramen en een kleurrijk design. Op deze manier ziet de gebruikte container er weer zo goed als nieuw uit. Met deze accommodatie containers kan je zo alle kanten op én draag je door het actieve hergebruik van deze containers bij aan het versterken van onze circulaire economie. Een mooie gedachte!

Ben je benieuwd of jouw gebruikte container nog geschikt is om te verkopen? Laat je gegevens achter en we sturen je een passend voorstel op basis van de door jouw verstrekte informatie.

Samenwerken aan nieuwe slimme oplossingen?

Neem contact op of bezoek ons kantoor.

Direct een offerte aanvragen?

hallo@sednacontainers.com 085 - 201 73 17
Klantenservice Sedna Containers
Whatsapp ons Bel ons